Jouw jongerenproject
Hoera! Je bent hier geraakt, geweldig! Heb je een idee? En wil je dat met je vrienden uitwerken? Je bent op de goede plek, wij bieden centjes en ondersteuning!
Tijd voor jouw jongerenproject!
Go Strange heeft niet alleen buitenlandmogelijkheden voor jou in petto, maar ook andere projecten zijn mogelijk voor jou, als jongere. Je kan met je vrienden een solidariteitsproject via het European Solidarity Corps of een participatieproject via Erasmus+ Jeugd indienen en zo kan jij jouw idee in de werkelijkheid uitvoeren! Er is écht heel wat mogelijk.
- Stap 1 is een idee hebben! Schrijf je idee op en informeer je over de verschillende opties. Lees eens alle informatie en voorbeelden die hieronder staan door.
- Stap 2 is je idee en thema verder uitwerken. Je brainstormt, je babbelt er samen met je vrienden over en je kan ook altijd chatten met onze chatbot, - Sam, Jo en Noa -, om je projectidee uit te werken. Noa zorgt voor de groepsuitwisselingen. Voor solidariteitsprojecten selecteer je Sam. Voor participatieprojecten selecteer je Jo.
Het doorlopen van de vragen neemt ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag. Wanneer je op sommige vragen nog niet concreet kan antwoorden, is dat geen probleem. Probeer gewoon zo veel mogelijk info te geven.
Je antwoorden sturen Sam en Jo na afloop door naar de collega’s van JINT/Go Strange. Zij contacteren je met feedback om je project nog sterker te maken. Zo kan jij zeker een goede projectaanvraag indienen.
- Stap 3 is JINT en Go Strange contacteren voor ondersteuning. Dan kan dus via de chatbot Sam of Jo; of gewoon door te mailen voor feedback. Dat kan naar projecten@jint.be.
- Stap 4 is je project indienen, en na goedkeuring, subsidies krijgen. In 2022 zijn er drie deadlines om je project in te dienen. Noteer 4 mei en 4 oktober 2022 in je agenda. Als je je project hebt ingediend, bekijken externen het om het te beoordelen. Als je goed scoort, word je goedgekeurd en ontvang je subsidies. Daarna ben je helemaal klaar om eraan te beginnen!
Alles op een rijtje:
Solidariteitsprojecten via het #EUSolidarityCorps
Participatieprojecten
via Erasmus+ Jeugd
Wat?
Heb je een idee om jouw buurt, stad, provincie beter te maken? Wil je bijvoorbeeld een evenement organiseren om de jongeren in jouw regio bij elkaar te brengen? Zet met een groep van minstens 5 jongeren een vernieuwend vrijwilligersproject op met een sterke lokale impact; er is van alles mogelijk! Solidariteitsprojecten kunnen enkel in België.
Wat?
Werk met je vrienden samen aan een participatief (inter)nationaal project. Sta stil bij de thema’s die jou en je leeftijdsgenoten in Europa bezighouden en laat je stem horen in het debat de thema’s en prioriteiten van de EU-Jeugdstrategie door er zelf deel van uit te maken. De invulling van een participatieproject kan erg uiteenlopen. Zorg ervoor dat je gemeenschappelijk thema op een of andere manier democratie stimuleert en vernieuwend is. Participatieprojecten kunnen in België én in het buitenland.
Leeftijd
18 - 30 jaar
Leeftijd
13 - 30 jaar
Met hoeveel?
Minstens 5 jongeren in een groep, eventueel gesteund door een coach.
Met hoeveel?
Er is geen minimum of maximum aantal deelnemers.
Duur
2 maanden tot 1 jaar
Duur
3 maanden tot 2 jaar
Wie vraagt aan?
Je zet zelf het project op, ontwikkelt en implementeert het. Je kan ook zelf de aanvraag indienen of je laten ondersteunen door een organisatie, bijvoorbeeld een lokale jeugdwerkorganisatie, om subsidies aan te vragen.
Wie vraagt aan?
Je bedenkt het project zelf, ontwikkelt en implementeert het. Een participatieproject wordt aangevraagd door ofwel een organisatie (vzw, ngo, vereniging, jeugddienst …); ofwel een informele groep jongeren. Daarin zitten minstens 4 jongeren, eventueel gesteund door een coach.
Voorbeelden
- Terboenk! gaat in Leuven een improvisatie-theater opstarten!
- Jongeren verfristen het FotoMuseum met een take-over van jonge artiesten. Lees hier alles over NightWatch.
- House of Colours zorgde ervoor dat jonge nieuwkomers welkom waren door toffe activiteiten te organiseren.
- Nog meer kunst! De jongerenplek Broeiplaats in Leuven zette ook jonge kunstenaar in de kijker.